Goufone blog

Goufone
blog

3 gestos quotidians per reduir l’impacte de la tecnologia al medi ambient

3 gestos quotidians per reduir l’impacte de la tecnologia al medi ambient

Amb motiu del dia Mundial del Medi ambient, et proposem algunes accions del teu dia a dia que poden ajudar a minimitzar l’impacte de les deixalles tecnològiques al nostre planeta:

Elimina els missatges antics del correu elctrònic.
Sabies que fent aquesta petita acció podem reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera? Doncs sí i això és perquè per cada email guardat al nostre correu es generen 10 grams de CO2 l’any. Una quantitat que pot semblar poca cosa, però si la multipliques pels milers de milions de mails que s’envien cada any, aquesta s’eleva!

Firma ecològica als peus de mail.
Abans d'imprimir aquest correu, pensa si és realment necessari fer-ho: el Medi Ambient és cosa de tots”. Cada vegada és més habitual rebre correus amb un peu de mail com l’anterior aconsellant que si no és necessari, no l’imprimeixis. Aquest, per exemple, és el que fem servir per enviar-te mails des de Goufone. Potser no hi has donat mai importància però, amb aquest gest estalvies una gran quantitat de paper. I si has d’imprimir l’email, es recomana fer-ho amb paper reciclat.

Llença els aparells tecnològics a on toca.
Els aparells electrònics com ara els mòbils, routers i els ordinadors, tenen una vida limitada i quan aquesta s’esgota, què se n’ha de fer? Segons la Generalitat de Catalunya no han d’acabar mai als contenidors que tenim al carrer, sinó que t’has d’informar de quins són els sistemes de recollida municipal previstos pel teu municipi com poden ser les deixalleries. D’aquesta manera, es reciclaran i alguns dels seus components podran utilitzar-se per fer-ne de nous.

També pots informar-te dels sistemes de recollida implantats pel fabricant del teu aparell o portar-lo a la botiga si decideixes substituir-lo per un de nou que sigui semblant.

Ara bé, abans de llençar, sempre intenta donar una nova oportunitat al teu aparell per així, evitar generar més residus.

Articles Relacionats