Goufone blog

Goufone
blog

5 accions per estalviar de forma immediata en la teva factura de la llum

5 accions per estalviar de forma immediata en la teva factura de la llum

És una veritat universal que tots volem pagar menys per l’electricitat que consumim. Com també és cert que no estem disposats a renunciar a les comoditats que ens ha portat el segle XXI.

Per això, des de Goufone Energia t’oferim cinc maneres d’estalviar en la teva factura de forma ràpida i sense perdre ni un gram de la teva qualitat de vida (en cas contrari, sempre pots intentar viure com un Amish, però hauràs de posar a prova la teva força de voluntat).

1- Els consells de la teva mare:

“Apaga el llum quan surtis de l’habitació!”, “No tinguis la porta de la nevera tanta estona oberta!”, “A l’hivern no cal anar amb màniga curta per casa!”, “Beu-te el suc de taronja de pressa, que marxen les vitamines!” (aquesta última no està relacionada amb el tema d’avui, però també és un bon consell, tot i que no està científicament demostrat que les vitamines marxin).

Si totes les mares del món han anat escampant aquests consells d’estalvi des de fa dècades, per alguna cosa deu ser! La seva essència: sentit comú i no desaprofitar cap electró per evitar sorpreses a final de mes.

2- Renova els electrodomèstics i les bombetes:

Para’t una estona a pensar en tots els electrodomèstics que tens a casa. Segur que n’hi ha algun de vell que s’emporta el primer lloc a la llista dels grans xucladors d’energia de casa teva.

Aquell escalfador d’aigua que ja hi era quan vas comprar la casa, el congelador vell que tens ple per si arriba la Tercera Guerra Mundial, o el radiador que t’agrada engegar al lavabo per quan surts de la dutxa són alguns dels sospitosos. Canvia’ls per electrodomèstics més nous i eficients, o bé limita’n el seu ús tant com puguis.

Per altra banda, quan hagis de renovar algun dels teus electrodomèstics més utilitzats (la nevera, la TV, la vitroceràmica o la rentadora), gasta’t uns quants euros més i fes-te amb un aparell de baix consum. A la llarga, acabaràs recuperant aquest sobrepreu sobradament (i de passada faràs un bé al planeta).

Una altra acció que et comportarà resultats immediats és el canvi de bombetes per unes de noves amb tecnologia LED. És una inversió que pots anar fent gradualment (comença per les bombetes que més utilitzes), i de seguida tindrà un impacte en la teva factura cada final de mes.

3- Adapta els teus horaris

Amb les noves tarifes de la llum, el preu de l’energia es divideix en tres períodes. Modifica els teus hàbits en la mesura que sigui possible, i fes servir els temporitzadors dels diversos aparells per controlar quan funcionen i quan no.

Preu alt: entre setmana (de 10-14h i de 18 a 22h) Evita tot el que puguis en aquesta franja! Evidentment no et demanem que et facis el sopar cada dia a les 11 de la nit si això et trenca la rutina, però tot el que puguis fer abans de les 18h o després de les 22h serà benvingut per la teva butxaca. Si als matins ets a casa, també hauràs de vigilar.

Preu mitjà: entre setmana (de 8-10h, de 14-18h i de 22-24h) En aquesta franja hi hauràs de concentrar les activitats normals del dia a dia a l’hora d’esmorzar, dinar, i d’abans d’anar a dormir, però hauràs d’evitar fer servir els aparells que consumeixen més.

Preu baix: nits (de 00-08h) + caps de setmana i festius Rentadores i assecadores, planxa, forn, recàrregues d’aparells i rentaplats. Tot el que puguis fer durant la nit o el cap de setmana, suposarà un estalvi que podràs utilitzar per anar a fer un bon sopar a finals d’any (o el que et vingui de gust).

4- Ajusta la potència que tens contractada

La potència és la capacitat per tenir diversos aparells engegats a la vegada. Com a consumidor, tu pots triar quina potència vols. En aquest article t’expliquem com fer una aproximació a la potència ideal, però el resum és que hauries de tenir-ne una que et provoqui una caiguda dels ploms com a màxim tres o quatre vegades cada any.

Has de tenir en compte que ara pots triar una potència diferent durant el dia (hora punta) i la nit o caps de setmana (hora vall). D’aquesta manera, si fas servir acumuladors o bé recarregues el teu cotxe elèctric, et recomanem que ho facis de nit i només apugis la potència d’aquella franja, on et surt més barata.

5- Passa’t a Goufone Energia!

Tinguis el consum que tinguis, a Goufone Energia sempre pagaràs el preu més just i sense sorpreses. Amb nosaltres, pagaràs la llum al preu de mercat, amb un petit recàrrec de 6€ al mes per les nostres tasques de gestió.

Hem calculat que pots obtenir fins a 100€ d’estalvi anual comparant les nostres factures amb les de les principals companyies elèctriques.

A més, també podràs obtenir un estalvi en la teva quota de la Fibra Òptica. Entra a la web de Goufone Energia, o bé truca’ns al telèfon gratuït 800 678 010 i t’informarem de les teves condicions!

Articles Relacionats