Goufone blog

Goufone
blog

Ves de viatge i activa el roaming del teu telèfon mòbil!

Ves de viatge i activa el roaming del teu telèfon mòbil!

Estàs planejant anar de viatge? Vols compartir la teva experiència amb tothom a les teves xarxes socials, trucar als teus per explicar-los com et va? Activa el roaming! Saps que des de l’any 2017 el roaming o itinerància entre els països de la Unió Europea és gratuït? Continua llegint per descobrir-ne tots els detalls.

Què és el roaming?

El roaming és el servei que et permet utilitzar el mòbil quan estàs de viatge a un altre país. És a dir, gràcies al roaming pots seguir utilitzant el teu telèfon mòbil com sempre, navegar per Internet, fer trucades, enviar missatges, etc.

Tenir el mòbil en itinerància (roaming) té cost addicional?

Des del 2017 és gratuït dins els països de la Unió Europea! Això vol dir que tots aquests serveis tindran el cost segons la tarifa que tinguis contractada amb la teva companyia. Per exemple si tens contractats 100 minuts en trucades, seguiràs tenint aquests 100 minuts tot i estar a un altre país (de la UE).

No caldrà que tanquis les dades d’Internet quan estiguis de viatge, sinó que podràs deixar-les activades. L’únic que hauràs de fer és configurar el teu mòbil per tal que es connecti a una xarxa del país a on et trobis. Només s’aplica als països de la Unió Europea i no a tot Europa! Per exemple Andorra i El Vaticà no en formen part!

El roaming dins els països del continent Europeu, però que no formen part de la Unió Europea, tindrà cost addicional que varia en funció del país. Consulta la nostra secció de Roaming per saber-ne els preus exactes.

Si vols viatjar a un país fora de la UE, truca’ns per activar el servei de roaming. Des de Goufone recomanem que quan vulguis viatjar a un país fora de la UE, que desactivis les dades del mòbil uns quilòmetres abans d'arribar a la fronteral teu destí. Si no pots trobar-te que el telèfon t'agafi la xarxa d'aquell país i per tant tinguis un cost addicional considerable a la teva factura.

Com et pots connectar al roaming?

Quan contractes un mòbil amb Goufone et donem una guia amb tots els passos que has de seguir per a poder configurar el mòbil per tal que se t’activi el roaming. En aquest document, hi trobaràs tota la informació adaptada a cada tipus de mòbil.

Puc viure a l'estranger sense comprar una targeta d’aquell país?

El conveni de la UE només s’aplica quan marxes a un altre país de manera temporal. Si el temps que passes a l'estranger supera els dies que has estat al teu país habitual, l'operadora et pot cobrar un sobrecàrrec per l'ús dels serveis del roaming.

Diferència entre roaming i trucades internacionals

El teu telèfon està en roaming quan utilitza xarxes estrangeres. En canvi, quan truques des del país a on tens la residència cap a un altre país, sigui de la UE o de qualsevol altre continent, les trucades són considerades trucades internacionals i per tant, el cost serà diferent.

Esperem que amb aquest article hagis pogut resoldre tots els dubtes relacionats amb el roaming. Si no, sempre et pots posar en contacte amb el nostre equip d'atenció a l'usuari a través del telèfon gratuït 800 678 010. En el cas que et trobis fora d'Espanya, pots trucar-nos al telèfon +34 933 900 516

Si tu també vols ser part de la nostra gran família Goufone i gaudir de la màxima velocitat de connexió de fibra òptica i les millors ofertes en telefonia mòbil i TV digital, configura la teva tarifa aquí.

Articles Relacionats