Goufone blog

Goufone
blog

Wi-Fi 6, la revolució de la connexió sense fils.

Wi-Fi 6, la revolució de la connexió sense fils.

Ja ha arribat a Goufone el més nou en connexió a Internet, el Wi-Fi 6. Aquesta nova tecnologia, definida per la Wi-Fi Alliance, l’entitat que certifica els productes Wifi, és l’evolució de les anteriors Wi-Fi 4 i Wi-Fi 5, i ha arribat per fer la vida més fàcil a tothom que disposa d’una connexió a Internet sense cables d’alta velocitat i que no vol preocupar-se del nombre de dispositius que té connectats simultàniament.

Aquesta nova connexió sense fils suposa una millora en tres aspectes bàsics:
- És més ràpida
- És més estable
- És més eficient energèticament

És a dir, el Wi-Fi 6 ofereix una connexió un 40% més ràpida que les versions anteriors. Redueix les interferències encara que hi hagi diferents dispositius connectats amb un senyal més estable i disminueix la petjada ecològica amb un sistema d'estalvi energètic.

Tot i que les connexions amb cable són sempre una solució més ràpida i estable, la comoditat i la mobilitat que proporcionen les connexions wifi fan que sigui un element imprescindible a la majoria de llars.

Però és ben habitual que als habitatges hi hagi cada cop més dispositius connectats a una mateixa xarxa wifi: mòbils, ordinadors, tauletes, televisors intel·ligents, assistents de la llar… Un elevat nombre d’elements connectats al mateix moment podia afectar, fins ara, la qualitat de la connexió. El nou Wi-Fi 6 soluciona aquests problemes d’interferències i permet que una connexió amb molts dispositius simultanis funcioni molt millor.

Més velocitat i menys latència

Per altra banda, el Wi-Fi 6 també suposa un gran avenç en termes de velocitat. Si el Wi-Fi 4 oferia velocitats de desenes de Mbps, i el Wi-Fi 5 arribava als centenars, aquesta nova connexió fa un salt endavant i promet superar el gigabit, en condicions de connexió òptimes. Un altre punt destacable és la disminució significativa de la latència, que es tradueix en una experiència de navegació notablement millor. Aquesta latència més baixa també afecta al temps que tarda a executar-se una acció en un videojoc, i és, per tant, una gran novetat per tots els aficionats als jocs en línia.

I, com ho aconsegueix? Doncs des de Wi-Fi Alliance han treballat fort per combatre el principal enemic de les comunicacions sense fils: les interferències i l’aglomeració d’usuaris. I per a poder superar aquestes dues dificultats, el que fa aquesta nova tecnologia és radiar el senyal wifi de manera més direccional cap al dispositiu, establint una comunicació més eficient, i ho combina amb l’ús de canals més grans i modulacions més eficients. Això es tradueix en més quantitat d’informació transmesa en menys temps.

Per tal de poder gaudir d’aquesta nova tecnologia caldrà que tant el dispositiu com el router siguin compatibles amb Wi-Fi 6. D’altra banda, qualsevol dispositiu Wi-Fi 6 també és capaç de funcionar amb els estàndards anteriors (Wi-Fi 4 i Wi-Fi 5). Per a saber si un dispositiu és compatible amb Wi-Fi 6, només s’ha de comprovar a la fitxa tècnica si a l’apartat de connectivitat hi especifica el sistema “Wifi 802.11ax” o bé “Wi-Fi b, g, n, ac, ax”.

El nou Wi-Fi 6 serà el gran aliat de la fibra òptica pròpia de Goufone per poder oferir als nostres usuaris una experiència de connectivitat com mai havien viscut abans.

Gaudeix ja del més nou en connexió a internet sense cables amb el Pack Tot a Casa i amb la fibra òptica de 1000Mb.

Articles Relacionats