Goufone blog

Goufone
blog

Com revolucionarà la nostra vida la xarxa mòbil de cinquena generació?

Com revolucionarà la nostra vida la xarxa mòbil de cinquena generació?

“Caram quin fred! Ha arribat de cop! Engegaré la calefacció de casa amb el mòbil quan surti de la feina, així quan hi arribi la trobaré a la temperatura adient. Vaja! La Maria s’ha descuidat el mòbil a l’escola i no pot entrar a casa… Li obriré la porta del garatge, amb el mòbil és un segon! Aprofitaré també per dir-li que estengui la roba de la rentadora perquè fa poca estona he rebut l’avís que el programa ha finalitzat.”

Perquè aquest relat esdevingui una realitat, hi ha d’haver una xarxa mòbil capaç de suportar diferents dispositius a la vegada i que no es col·lapsi. I ja existeix: la 5G, una xarxa mòbil de cinquena generació, l’evolució de l’actual 4G i que revolucionarà la nostra vida. Segons el Ministeri d’Economia i Empresa el desplegament està pensat que arribi a Espanya l’any 2020.

El 5G ens oferirà una velocitat més elevada de connexió i una reducció de la latència, és a dir, el temps que tarda un paquet mínim de dades a arribar d’un lloc a un altre serà menor. Així doncs, les videotrucades no patiran talls ni retards i podràs mirar una pel·lícula en streaming mentre viatges amb tren amb la mateixa qualitat que si l’estiguessis mirant des de casa.

Amb aquests canvis, segur que t’has preguntat per què necessitaràs la fibra òptica a casa si ja et connectaràs al 5G amb el mòbil. Per la implementació total d’aquesta xarxa encara t’hauràs d’esperar uns quants anys més. Per això, l’ús de la fibra òptica encara et serà necessària. I quan ja estigui implementada dependrà de l’ús que facis d’Internet. Cal destacar que la velocitat de la fibra òptica podria multiplicar-se per 100 de cara l’any 2025 arribant a velocitats de 10Gbps. Per tant, les dues tecnologies no són excloents sinó que serà amb la combinació de totes dues que s’aconseguiran millors resultats.

Articles Relacionats