Goufone blog

Goufone
blog

Optimitza la velocitat d’Internet per wifi

Optimitza la velocitat d’Internet per wifi

L’accés a Internet per fibra òptica és molt eficaç, té molta més velocitat i amplada de banda fent que l’experiència de l’usuari sigui molt positiva.

Tot i això, un cop ens connectem per wifi, de vegades ens sembla que la connexió va lenta o no ens arriba prou el senyal. A continuació t’expliquem com treure el màxim partit de la nostra connexió.

Primer de tot, per obtenir la millor velocitat d’accés a Internet a casa teva, has de connectar els dispositius com ordinadors i consoles, directament amb cable cap al router. Sempre hem de tenir en compte que les connexions per cable sempre són més ràpides que les sense fil (wifi).

Tanmateix, hi ha moltes vegades que no podem connectar-nos amb cable i per això, és molt convenient connectar els dispositius a través de wifi. Però, sabies que la intensitat del teu senyal wifi té un efecte directe sobre la velocitat d’accés a Internet dels teus dispositius?

Com més feble sigui el senyal wifi, més baixa serà la seva velocitat.

Compara una connexió wifi amb quan mantens una conversa amb una altra persona. Si esteu a prop dins la mateixa habitació, podeu sentir-vos amb claredat, però si un està a un cantó i l'altre, al final de la sala, serà més difícil mantenir una conversa i tardareu més a comunicar-vos.

Per tant, a mesura que t'allunyes del router, el senyal wifi es debilita. La connexió entre el router i el dispositiu es pot arribar a perdre o a interrompre momentàniament fent que la velocitat es redueixi.

Quan això succeeix, es perden dades i com que s'han de tornar a transmetre, potser diverses vegades, el vídeo o la pàgina web que vols consultar tarda més a carregar-se.

Què passa si tens el router i els dispositius en diferents habitacions de casa?

Tornant a l’exemple de la conversa, si un dels dos es trasllada a una altra habitació o a un altre pis de casa teva, la conversa encara es fa més difícil. No us escoltareu bé i us haureu d'anar repetint les paraules o part de la conversa. Això farà que la conversa sigui molt més dificultosa i pesada que si la féssiu l'un al costat de l'altre.

A més, els obstacles i les estructures de casa teva com portes, terres, vidres, parets, miralls, formigó, metalls i fins i tot peixeres, poden debilitar el senyal de wifi.

Hi ha altres factors que puguin interferir? Sí.

Amb l'exemple de la conversa, si ja esteu en diferents plantes i ja és difícil de mantenir una conversa, imagina't si algú comença a tocar música. Serà gairebé impossible escoltar el què diu el teu amic.

Els senyals d'altres xarxes wifi d’electrodomèstics com microones, monitors per nadons, impressores wifi telèfons sense fils, poden interferir en les teves connexions via wifi.

Què pots fer per treure màxim partit del teu wifi?

  • L'ideal seria situar el router a un punt central de la casa i aixecat del terra (per exemple, sobre d'un moble) perquè les ones arribin al màxim d’habitacions possibles.
  • Evita posar-lo dins d'un armari o posar-hi objectes a davant que puguin fer interferències a les ones wifi.
  • Desplaça els electrodomèstics o aparells electromagnètics i allunya'ls del router, sempre que sigui possible. Si no ho és, intenta apropar físicament el dispositiu, que vols connectar amb wifi, al router. Com més a prop, més fort serà el senyal de wifi.

Pels casos que realment la velocitat sigui important, com quan estiguis reproduint un vídeo o jugant en línia, recomanem connectar directament el dispositiu al router amb un cable Ethernet (cable de xarxa). L’aparell de Goufone TV, sempre ha d’anar connectat amb cable per poder garantir un bon servei.

Les connexions per cable sempre són més ràpides que per wifi.

Si tens zones mortes o punts febles de wifi a dins de casa, es poden afegir aparells extensors de wifi a la teva xarxa, com podria ser un segon router, aparells PLC, etc. Tot i que des de Goufone recomanem sempre posar un segon router connectat amb cable.

Si encara tens algun dubte o problema sobre la velocitat de wifi o d’Internet en general, pots contactar amb nosaltres al 800 678 010 o enviar un correu a suport@goufone.com.

Articles Relacionats