Goufone blog

Goufone
blog

Recomanacions per teletreballar o estudiar des de casa

Recomanacions per teletreballar o estudiar des de casa

Aquest mes de setembre és hora de tornar a la rutina, de tornar a la feina i al curs escolar. Serà un curs marcat per les conseqüències de la COVID 19. Per exemple, el teletreball o treballar des de casa i l’estudi des de casa han arribat per quedar-se. Són moltes les empreses i les institucions acadèmiques, com ara les universitats, que han optat per aquestes tipologies.

Per si ets un dels que a partir d’aquest setembre apliques el teletreball o et toca estudiar des de casa, et proposem algunes recomanacions perquè hi treguis el màxim de rendiment:

  • Vesteix-te com si haguessis d’anar a treballar o a estudiar, no vagis amb pijama!
  • Crea un espai adequat i específic per destinar a la feina o a estudiar. Ha de ser confortable i allunyat de distraccions.
  • Organitza el temps. Tant si has de treballar com a estudiar a casa, crea o segueix un horari. Per dinar, fes una parada i vés a un altre espai, no ho facis davant l'ordinador per tal de separar la zona de treball o estudi amb la resta de la casa. Igualment, evita fer feines de casa durant la teva jornada laboral o d’estudi. Si no ho fas, allargaràs més el teu horari i semblarà que no s’acabi mai.
  • Surt de casa quan hagis acabat la jornada laboral o d’estudi, t’ajudarà a desconnectar.
  • Mantén-te connectat amb els teus companys de feina o de classe.
  • Tingues en compte els consells de ciberseguretat que facilita la pàgina d’ Internet Segura: utilitza contrasenyes complicades i canvia-les amb freqüència, fes ús dels antivirus, actualitza els programes i utilitza una xarxa wifi privada per treballar en cibersegur.
Articles Relacionats