Goufone blog

Goufone
blog

Sabies que el mes d'octubre és el #cybersecmonth?

Sabies que el mes d'octubre és el #cybersecmonth?

Quan utilitzes Internet, fas servir més d’una contrasenya? Revises les dades i permisos que et demanen quan instal·les una aplicació? Fas servir xarxes wifi obertes per comprar? Has denunciat alguna publicació inapropiada? Fas actualitzacions del sistema operatiu i dels programes quan t’ho recorden?

Si has contestat que sí a la majoria de preguntes és que et prens la ciberseguretat seriosament. Si no, aquí et deixem alguns consells pràctics per navegar per Internet de forma segura:

  1. Utilitza contrasenyes llargues i sempre diferents per a cada compte.
  2. Quan vulguis fer operacions delicades com ara comprar, fes servir sempre les dades mòbils i no una wifi oberta.
  3. Abans de fer un clic, primer de tot pensa si allò que hi ha al darrere és de dubtosa procedència o si pot ser una oferta fraudulenta o no.
  4. Actualitza navegadors, sistemes operatius i aplicacions.
  5. Guarda diverses còpies de seguretat a diferents llocs segurs.
  6. Vigila què comparteixes a les xarxes, deixa petjada.
  7. Instal·la un antivirus a tots els teus dispositius i passa’l sovint per comprovar que no estan infectats.

I si encara vols aprofundir més sobre temes relacionats amb la seguretat a la xarxa, aquest octubre és el mes Europeu dedicat a la ciberseguretat. Es dedicaran 31 dies a la sensibilització, a generar consciència i promoure un ús més segur d’Internet i a tots els països europeus s’organitzaran activitats i actes amb aquesta finalitat.

Ho faran amb dues campanyes, la primera està dedicada a la higiene cibernètica o ciberhigiene que vol ajudar el públic a establir i mantenir rutines diàries, comprovacions i comportaments generals per navegar amb seguretat en línia. La segona, tracta sobre la importància de conèixer les configuracions de seguretat i privadesa de les compres noves.

Segueix totes les accions d’aquestes campanyes a través del coixinet #cyberSecMonth a les xarxes socials.

Articles Relacionats