Goufone blog

Goufone
blog

Osona, principal referent en connectivitat de la demarcació de Barcelona

Osona, principal referent en connectivitat de la demarcació de Barcelona

La comarca d’Osona s’ha convertit en una de les regions a on hi ha hagut un desplegament més gran de fibra òptica de Catalunya. Concretament, s’ha passat dels 6 municipis amb cobertura de fibra òptica, als 31 i d’una població connectada del 52% s’ha passat al 92%.

Fins ara la presència de la xarxa era a Centelles, les Masies de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Tona, Torelló i Vic. A finals d'any, ja arribarà a punts com el Lluçanès, Montesquiu, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Pere de Torelló o Taradell, entre d'altres.

Goufone ha sigut una de les operadores que ha participat en el gran desplegament de fibra òptica a Osona. Aquest any hem desplegat la nostra xarxa de fibra òptica a la majoria d’aquestes poblacions. Un dels objectius principals de la nostra companyia ha sigut sempre facilitar l’accés a les tecnologies de la informació a tothom, sense excepcions.

La Generalitat preveu que a finals d’any la xarxa de fibra òptica a la demarcació de Barcelona doni cobertura a gairebé el 90% dels ciutadans, ja que la primera fase del conveni que la Generalitat va signar amb la Diputació de Barcelona finalitzarà el mes d’octubre. En total s’hi han invertit 3 MEUR en una via de 13.2 quilòmetres que tindrà un impacte sobre una població de 180.000 habitants de 58 municipis de la demarcació de Barcelona.

Articles Relacionats